Trebat će vam:
500 g pilećeg filea
3 mlada luka
umak od soje
ulje od kikirikija
prstohvat đumbira
200 g staklenih rezanaca
10 smokvi
1 žlica rižinog octa
2 žlice sezama
2 manje mrkve
50 g borovnica
Priprema:
Piletinu narežite na trakice, stavite u posudu i marinirajte u 3-4 žlice umaka od soje. Mladi luk narežite na kolutiće. Mrkvu pomoću noža za povrće narežite na tanke listiće. Smokve narežite na četvrtine. Staklene rezance zalijte vrelom vodom. Wok dobro zagrijte. Dodajte oko 50 ml ulja od kikirikija te dodajte mariniranu piletinu. Na jakoj vatri dobro ispecite. Dodajte mladi luk narezan na kolutiće i mrkvu na listiće pa kratko pržite. Ubacite u wok narezane smokve, đumbir, rižin ocat, sezam i borovnice. Sve kratko sjedinite i servirajte toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....