Elvira Petak otvorila je svoju prvu slastičarnicu u kojoj nudi samo slane i slatke pite, a nama je otkrila svoj recept za pravi jesenski hit - sočnu, slatku pitu od buče. Prije nego što se bacite na pripremu, svakako pročitajte i nekoliko korisnih savjeta koje je Elvira podijelila s nama, a potom u nastavku potražite i recept.
Za tijesto će vam trebati:
300 g glatkog brašna
170 g maslaca
prstohvat soli
2 žlice šećera
1 žličica cimeta
7 žlica hladne vode
Za nadjev:
150 g smeđeg šećera
3 jaja
450 g pirea od bundeve
8 g gustina
½ žličice soli
1,5 žličica cimeta
½ žličice đumbira u prahu
¼ žličice muškatnog oraščića
240 ml slatkog vrhnja
60 ml mlijeka
Priprema:
KORAK 1.
Od svih sastojaka napravite tijesto. Nemojte ga mijesiti predugo, tek da se svi sastojci povežu. Umotajte u foliju i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
KORAK 2.
Za to vrijeme ispecite bundevu, izdubite je i pretvorite u pire. Štapnim mikserom umutite jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte pire od bundeve i pomiješajte.
KORAK 3.
Dodajte gustin i začine i miksajte nekoliko minuta. Dodajte slatko vrhnje i mlijeko. Miksajte dok se sve ne sjedini i smjesa postane gusta, ali još uvijek tekuća.
KORAK 4.
Tijesto u kalupu premažite bjelanjcima.
KORAK 5.
Prebacite sve u kalup s tijestom i pecite na 180 °C oko 45 minuta na donjoj rešetki.
KORAK 6.
Poslužite ohlađeno!