SRETNO VALENTINOVO

Korak po korak: Imamo recept za brz i jednostavan čokoladni tart koji osvaja već na prvi zalogaj

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Iva Steinbauer i Daniela Popić iz slastičarnice Pierre s nama su podijelile recept za jednostavan čokoladni tart

Navedeni sastojci dovoljni su za pripremu tarta promjera 25 cm ili 10 manjih tartova.

Za tijesto će vam trebati:

230 g glatkog brašna
90 g šećera u prahu
40 g bademova brašna
1 jaje
1 žumanjak
3 g soli
korica jednog limuna
pola mahune vanilije
140 g maslaca sobne temperature

Za pečenu kremu od čokolade trebat će vam:

170 g tamne čokolade 60%
30 g mliječne čokolade 35%
150 g mlijeka
150 g slatkog vrhnja
1 jaje
10 g meda

Priprema:

1. Pomiješajte jaje i sol.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

2. Mekani maslac pomiješajte sa šećerom u prahu i začinima samo da se spoji.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

3. Dodajte bademovo brašno i jaje pa sve sjedinite. U brašno dodajte smjesu s maslacem.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

4. Lagano povežite kako se ne bi razvio gluten i razvucite rukama kako biste provjerili da nema grudica.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

5. Spremite u hladnjak na najmanje jedan sat. Razvaljajte tijesto i rasporedite u kalupe.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

6. Pecite na 160 °C dok tijesto ne poprimi boju, ako radite veliki tart to je oko 20 do 25 minuta, koristite opciju s ventilatorom.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

7. Želite li da baza tarta izgleda urednije, rubove izravnajte pomoću ribeža za limun ili sir.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix


8. Otopite čokolade do 45 °C. Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje pa ih lagano zagrijavajte dok se ne pojave mjehurići i dodajte med.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

9. Dodajte ih u čokoladu u tri navrata uz miješanje. Dodajte razmućeno jaje.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

10. Dobro promiješajte i kremom napunite tijesto.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

11. Pecite na 150 °C bez ventilatora oko 12-15 minuta. Sredina treba ostati drhtava.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Priču o slastičarnici Pierre na zagrebačkoj Ljubljanici potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 16:22