SASTOJCI:
Za podlogu:
250 grama keksa,
3 žlice šećera
125 grama otopljenog maslaca
Za žutu kremu:
500 grama sira mascarpone
sok 1 limuna
2 vanilin šećera
2 jaja
žlice šećera
Za bijelu kremu:
400 grama milerama
sok pola limuna
1 vanilin šećer
3 žlice šećera
Postupak:
Kekse usitnite rukama, a možete i u sjeckalici hrane ili ih možete staviti u vrećicu te istući batom.
Keksima dodajte šećer i vanili šećer.
Zatim maslac.
Sve dobro promiješajte.
Lagano kekse utisnite u kalup. Nemojte jako pritiskati da vam podloga ne bude pretvrda nakon hlađenja.
Siru dodajte jaja.
Zatim šećer i vanili šećer.
Ulijte i sok od limuna.
Te malo ekstrakta vanilije.
Sve dobro promiješajte.
Žutu kremu izlijte preko keksi i pecite na 180 stupnjeva 25 minuta. SAVJET: Stavite u pećnicu ispod kalupa s tortom protvan koji ste napunili vodom, neka se peče zajedno s cheesecakeom, tako će se krema ravnomjerno ispeći.
Za bijelu kremu pomiješajte mileram s vanili šećerom.
Dodajte šećer.
I limunov sok.
Sve dobro promiješajte i kremu izlijte preko pečene žute kreme. Ostavite još kojih pet minuta sve u pećnici pa cheesecake hladite minimalno tri sata prije jela.
Dobar tek!