VJEŠTI KUĆNI KOKTEL - MAJSTOR

KORONA BAR: Pinky gin

Zamislite samo: sunčan dan, malo je čak i vruće, ali ipak se osjeti lagani povjetarac. Pogled u daljinu i hladna čaša u ruci. Zavrtite je tek toliko da čujete led kako zvecka u čaši, a potom uzmete gutljaj osvježavajućeg, ali iznenađujuće jakog koktela.

ŠEĆERNI SIRUP

200 g šećera
200 ml vode

U posudu stavite šećer i vodu te na laganoj vatri zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Nakon desetak minuta kada se sirup reducira, maknite s vatre i pustite da se ohladi. Ohlađeni šećerni sirup skladištite u zatvorenoj boci u hladnjaku do mjesec dana. Šećer u sirupu možete zamijeniti medom, a sam sirup možete infuzirati raznim voćem, začinima i sličnim dodacima tako što ćete prilikom kuhanja i njih ubaciti u lonac i poslije procijediti. Tako pripremljen sirup držite u hladnjaku do dva tjedna.

0,05 ml džina
0,02 ml svježeg soka od limuna
žličica džema od jagode
0,01 ml šećernog sirupa
dvije svježe jagode
0,10 ml tonika

U posudu stavite svježe jagode, limunov sok, džem od jagoda, šećerni sirup i džin. Sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom i prelijte u čašu s ledom. Na to dodajte tonik ili, ako želite da koktel bude slađi, umjesto tonika stavite Sprite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 22:15