ŠEĆERNI SIRUP
200 g šećera
200 ml vode
U posudu stavite šećer i vodu te na laganoj vatri zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Nakon desetak minuta kada se sirup reducira, maknite s vatre i pustite da se ohladi. Ohlađeni šećerni sirup skladištite u zatvorenoj boci u hladnjaku do mjesec dana. Šećer u sirupu možete zamijeniti medom, a sam sirup možete infuzirati raznim voćem, začinima i sličnim dodacima tako što ćete prilikom kuhanja i njih ubaciti u lonac i poslije procijediti. Tako pripremljen sirup držite u hladnjaku do dva tjedna.
0,05 ml džina
0,02 ml svježeg soka od limuna
žličica džema od jagode
0,01 ml šećernog sirupa
dvije svježe jagode
0,10 ml tonika
U posudu stavite svježe jagode, limunov sok, džem od jagoda, šećerni sirup i džin. Sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom i prelijte u čašu s ledom. Na to dodajte tonik ili, ako želite da koktel bude slađi, umjesto tonika stavite Sprite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....