Za tijesto će vam trebati:
50 g maslaca, sobna temperatura
50 g šećera u prahu
30 g jaja, lagano istučeno
0,5 g soli
125 g brašna, prosijanog
Priprema:
Maslac i šećer najprije dobro istucite pjenjačom kako biste dobili prozračnu kremastu smjesu. U to dodajte jaje pa sve zajedno sjedinite pjenjačom. Dodajte sol. Na kraju postepeno dodajte brašno i miješajte. Tijesto stavite u prozirnu foliju i tanko razvaljajte da se može bolje i brže stisnuti u frižideru. Nakon sat vremena u frižideru tijesto izvadite i do kraja tanko izvaljajte između papira za pečenje. Prebacite u kalup oblika košarice. Vilicom izbockajte i vratite u frižider na pola sata. Nakon toga pecite 15 minuta na 160 stupnjeva pa ostavite da se ohladi.
Za kremu od ovčje skute:
250 g skute
150 g vrhnja za šlag
Pola limuna korice
Pola limuna soka
50 g Šećer u prahu
Prstohvat soli
Priprema:
Sve zajedno stavite u jednu duguljastu plastičnu posudu te razradite štapnim mikserom kako bi dobili homogenu smjesu. Nakon toga, kremu dodajte u ohlađenu košaricu od prhkog tijesta. Uz to se poslužite džem od drijenka koji svojom trpkošću i kiselinom ovaj desert još više podiže.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....