CHEF KUHA

Košarica od prhkog tijesta punjena kremom od skute i džemom po receptu chefa Denija Srdoča

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
Chef Deni Srdoč s nama je podijelio recept za jednostavan, ali efektan desert

Za tijesto će vam trebati:

50 g maslaca, sobna temperatura

50 g šećera u prahu

30 g jaja, lagano istučeno

0,5 g soli

125 g brašna, prosijanog

Priprema:

Maslac i šećer najprije dobro istucite pjenjačom kako biste dobili prozračnu kremastu smjesu. U to dodajte jaje pa sve zajedno sjedinite pjenjačom. Dodajte sol. Na kraju postepeno dodajte brašno i miješajte. Tijesto stavite u prozirnu foliju i tanko razvaljajte da se može bolje i brže stisnuti u frižideru. Nakon sat vremena u frižideru tijesto izvadite i do kraja tanko izvaljajte između papira za pečenje. Prebacite u kalup oblika košarice. Vilicom izbockajte i vratite u frižider na pola sata. Nakon toga pecite 15 minuta na 160 stupnjeva pa ostavite da se ohladi.

Za kremu od ovčje skute:

250 g skute

150 g vrhnja za šlag

Pola limuna korice

Pola limuna soka

50 g Šećer u prahu

Prstohvat soli

Priprema:

Sve zajedno stavite u jednu duguljastu plastičnu posudu te razradite štapnim mikserom kako bi dobili homogenu smjesu. Nakon toga, kremu dodajte u ohlađenu košaricu od prhkog tijesta. Uz to se poslužite džem od drijenka koji svojom trpkošću i kiselinom ovaj desert još više podiže.

image
Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 13:05