Za tijesto:
150 g glatkog brašna
150 g oštrog brašna
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 žumanjak
sol
limunova korica
Za nadjev:
očišćene i raspolovljene trešnje
100 g slastičarske kreme
100 g mascarpone sira
1 vrećica praška za preljev za torte
Promiješajte obje vrste brašna, šećer u prahu i sol pa zatim dodajte hladni maslac narezan na kockice te sve miješajte dok ne bude kao pijesak. Dodajte žumanjak, izmiješajte, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Razvaljajte tijesto na debljinu od 3 mm i stavite ga u kalup koji ste namastili i posipali oštrim brašnom, a zatim u zamrzivač. Ugrijte pećnicu na 160 ⁰C i staviti peći oko 150 minuta (dok ne bude zlatne boje). Za nadjev promiješajte kremu i sir, dodajte još po želji šećera i miješajte dok smjesa ne bude glatka. Napunite dobivenom smjesom tart, složite trešnje i napravite preljev za torte po uputi te lagano silikonskim kistom premažite trešnje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....