NEOBIČAN SPOJ

Krasne, velike, svježe klobuke sunčanice iskoristite za pripremu jesenske pizze

 Berislava Picek/Cropix
Jesensko doba idealno je za kulinarske igre s omiljenim nam gljivama. Upravo tako nastala je i ova neobična pizza...

Priprema:

Jednostavno smo ih položili gornjom stranom na lim za pečenje, nadjenuli rajčicom, sirom, tanko rezanim masnijim fetama pršuta, posolili i pokapali uljem te ubacili u pećnicu na najjače. Kad smo ih izvadili, izgledali su baš kao pizze. Malo smo ih popaprili i začinili origanom, pa ih pažljivo špatulom prebacili lopaticom na tanjure jer sunčanica ostaje mekana.

Savjet!

Ako nemate problema s glutenom, a želite dobiti hrskaviju podlogu, možete klobuke sunčanica s jedne (gornje) strane panirati i popržiti na tavi pa tek onda nadjenuti i staviti u pećnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:56