URADI SAM

KRASTAVCI IZ VLASTITOG VRTA: Ukiseljeni krastavci

Uživajte!

Trebat će vam:

10 kg krastavca
3 litre vode
1 litra alkoholnog octa
100 g soli
150 g šećera
10 g papra u zrnu
20 g gorušice
grančice cvjetova kopra

Dobro operite krastavce i posušite ih. Pomiješajte vodu i ocat, dodajte šećer i sol. Staklenke dobro operite i posušite, naslažite krastavce tako da budu do kraja ispunjene. U svaku staklenku dodajte desetak zrna papra, nekoliko grančica cvjetova kopra i gorušicu. Zalijte pripremljenom otopinom. Dobro ih zatvorite. U veliku zdjelu stavite krpu ili stari ručnik (to je potrebno da se prilikom vrenja staklenke ne sudaraju), ulijte vodu pa poslažite staklenke s krastavcima. Moraju biti u vodi centimetar-dva ispod poklopca. Stavite na laganu vatru i zagrijavajte do vrenja. Kad voda počne vriti, ugasite vatru, a staklenke pustite da se potpuno ohlade u vodi. Držite ih na tamnom i hladnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 12:30