Trebat će vam:
10 kg krastavca 3 litre vode 1 litra alkoholnog octa 100 g soli 150 g šećera 10 g papra u zrnu 20 g gorušice grančice cvjetova kopra |
Dobro operite krastavce i posušite ih. Pomiješajte vodu i ocat, dodajte šećer i sol. Staklenke dobro operite i posušite, naslažite krastavce tako da budu do kraja ispunjene. U svaku staklenku dodajte desetak zrna papra, nekoliko grančica cvjetova kopra i gorušicu. Zalijte pripremljenom otopinom. Dobro ih zatvorite. U veliku zdjelu stavite krpu ili stari ručnik (to je potrebno da se prilikom vrenja staklenke ne sudaraju), ulijte vodu pa poslažite staklenke s krastavcima. Moraju biti u vodi centimetar-dva ispod poklopca. Stavite na laganu vatru i zagrijavajte do vrenja. Kad voda počne vriti, ugasite vatru, a staklenke pustite da se potpuno ohlade u vodi. Držite ih na tamnom i hladnom mjestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....