Trebat će vam:
1 šalica lanenih sjemenki
2 žlice chia sjemenki
pola šalice mljevenih lanenih sjemenki
pola šalice suncokretovih sjemenki
1 šalica vode
1 šalica sirutke
žličica soli
pola žličice češnjaka u prahu
začini prema želji
Priprema:
Pomiješajte sve sjemenke s kombinacijom vode i sirutke i ostavite ih da se namaču najmanje sat vremena. Posolite i začinite prema želji. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Smjesu sjemenki rasporedite u što tanjem sloju po limu i nožem lagano utisnite rubove budućih krekera. Smjese će biti i za dvije ture pečenja. Pecite na 175 °C u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 minuta, odnosno dok se smjesa ne isuši. Zatim isključite pećnicu i ostavite krekere u toploj, ali otvorenoj, pećnici što dulje da se isuše i ohlade. Izlomite krekere i pohranite ih u hermetički zatvorenu posudu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....