U juhu od celera možete dodati i cvjetaču ili brokulu koje kuhajte kako je navedeno u receptu. Želite li da juha poprimi egzotičnu boju i okus, dodajte malo kurkume.
Trebat će vam:
glavica luka 2 češnja češnjaka 3 srednja korijena celera s lišćem maslinovo ulje 2 mrkve 2 krumpira sol, papar, peršin đumbir, timijan |
Usitnjeni luk i češnjak pirjati na maslinovu ulju. Celer dobro oprati, očistiti rubove te narezati na kockice. Krumpir i mrkvu očistiti i narezati na kockice. Sve povrće izrezano na kockice staviti u lonac u kojem je prethodno ispirjan luk. Preliti vodom da svi sastojci budu prekriveni. Posoliti i popapriti te kuhati na laganoj vatri dok svi sastojci ne omekšaju. Kad je sve povrće kuhano, skloniti s vatre te usitniti štapnim mikserom dok se ne dobije kremastu teksturu. Po želji dodajte svježeg timijana ili naribanog đumbira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....