Krem juha od graška s polpeticama od bulgura

Green cream soup made of spinach, broccoli and peas, with grilled chickpeas

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kapula
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g graška
  • malo korijandera
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • malo soli i papra
  • Za bulgur polpetice:
  • 1 dcl bulgura
  • 2 dcl vode
  • 1/2 crvene kapule sitno narezane
  • malo peršina, soli i chillija po želji
  • 3 žlice brašna
  • 1 jaje

Priprema

1. korak

Prodinstajte sitno nareznu kapulu i češnjak na mlo masliova ulja. Kad se kapula zažutila dodajte grašak. Nakon što je omekšao nakon nekoliko minuta zalijt temeljcem, začinite solju paprom i preostalim začinima po želji. Kuhajte sve zajedno desetak minuta. Juhu izradite štapnim mikerom, a unutra dodajte žlicu kiselog vrhnja.

Bulgur kuhati u vodi u koju dodate lovor, 10 min. ( toliko je potrebno za bulgur koji ja koristim ). Ohladiti i dodati ostale sastojke. Oblikovati 6 – 8 kroketa, uvaljati sa obje strane u brasno i peci na vrelom ulju.

2. korak

Bulgur skuhajte u vodi sve dok ne omekša što je kojih desetak minuta. Zatm umiješajte sve preostale sastojke. Oblikujte malo manje od desetak kroketa, uvaljajte u brašno i prepžite u vrelom ulju. Ocijedite na papirnati ubrus kako bi upio čim više masnoće te poslužite uz juhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 15:31