Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 žlice ulja
- 100 g krumpira
- 20 g češnjaka
- 3-4 cm đumbira
- 1 l povrtnog temeljca
- 10 g soli
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
1. korak
Na ulju popržiti luk i češnjak zaliti temeljcem i dodati kockice krumpira, nasjeckani đumbir i sol.
2. korak
Kuhati dok krumpir ne omekša. Misati štapnim mikserom. Ako đumbir ima više vlakana procjediti juhu kroz gusto žičano cjedilo. Na kraju dodati vrnhnje za kuhanje.
Recept za slasnu juhu koji je s nama podijeli chef Mislav Božić iz Hotela Ville Magdalene tijekom Tjedna dobre hrane u prosincu 2013.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....