Trebat će vam:
1 buča
prstohvat cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
1 žličica soli
malo papra
maslinovo ulje
voda ili povrtni temeljac
4-8 kriški kruha
200 g mozzarelle
100 g cheddara ili drugog topljivog sira
100 g maslaca
Priprema:
Buču najprije očistite i narežite na manje komade. Pospite je sa soli, paprom i maslinovim uljem, i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta ili dok ne omekša. Za to vrijeme na tavi otopite 10 g maslaca. Svaki komad kruha s obje strane premažite tankim slojem maslaca. Na polovicu kriški dodajte sir i poklopite drugom polovicom. Zapecite na tavi s obje strane dok se sir ne rastopi. Za to vrijeme buča bi već trebala biti gotova. Prebacite je u blender, dodajte temeljac, cimet i muškatni oraščić. Dodatno začinite prema želji, pretvorite u kremastu juhu i poslužite uz tople sendviče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....