- 2 manje glavice cvjetače (cca 300 g)
- 150 g jačeg kozjeg sira
- 1 žlica bučinog ulja
- 1 žlica limunovog ulja
- 200 g lješnjaka
- 200 g maslaca
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol, papar
Jednu glavicu cvjetače najprije skuhajte u mlijeku uz dodatak kozjeg sira. Začinite soli i paprom i kada je gotova, blendajte uz dodatak 100 g maslaca. Drugu glavicu cvjetače začinite soli, paprom, bučinim i limunovim uljem. Pecite 10 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Drugu polovicu maslaca najprije zagrijavajte na vatri dok ne poprimi smeđu boju i orašast miris pa ga izblendajte s pečenom cvjetačom i prebacite u sifon kako biste dobili pjenu ili jednostavno ostavite izblendano u kremu. Lješnjake najprije tostirajte u pećnici oko 10 minuta, a zatim ih prebacite u blender i blendajte dok ne otpuste ulje i pretvore se u pastu. Pečenu i kuhanu cvjetaču poslužite u istom tanjuru. Juhi na kraju dodajte i žlicu paste od lješnjaka. Po želji juhu možete ukrasiti klicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....