![35920566](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/22/k_35920566_640.jpg)
PITA S BUČOM I SLANINOM
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 40 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
300 g glatkog brašna
200 g maslaca
1 žličica soli za tijesto
hladna voda
200 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
1 jaje
1 manja ili pola srednje buče
100 g slanine
pola poriluka
70 g topivog sira
sol i papar
drugi začini prema želji (timijan, peršin...)
Priprema:
Od brašna, maslaca, soli i malo hladne vode zamijesite prhko tijesto. Nemojte mijesiti predugo, tek da se svi sastojci povežu. Utisnite ga u kalup i stavite u hladnjak. Za to vrijeme na tavi otopite slaninu pa dodajte na kolutiće narezani poriluk, sol, papar i buču. Pirjajte pet minuta pa dodajte vrhnje za šlag. Pomiješajte i maknite s vatre. Dodajte jedno jaje i polovicu topivog sira. Pomiješajte. Tijesto najprije pecite 10-ak minuta na 200 stupnjeva na slijepo, a zatim dodajte nadjev, pospite s još sira i pecite oko 40 minuta ili dok sve zajedno ne dobije lijepu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....