Ovog tjedna odlučili smo kuhati jednostavno, a zasitno i slasno pa vam tako u nastavku, za početak, ostavljamo recepte za brzu pitu sa šparogama i kremastu rižu s piletinom. Zatim je tu recept za jednostavnu, a baš ukusnu kremastu povrtnu juhu te zapečenu tjesteninu s rajčicom, dok krajem radnog tjedna radimo sočne riblje polpete, koje uvijek možete nadograditi po vlastitom ukusu. Za vikend smo, pak, isplanirali pripremu tortilja sa steakom i aromatičnim sirom te pile iz pećnice s pivom, koje se odlično slaže uz najrazličitije priloge.
PONEDJELJAK
Za pripremu ove pite trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a u slučaju da vam je pri ruci i malo mladog luka ili drugog sezonskog povrća, svakako razmislite da ih ubacite u kombinaciju. Pitu poslužite uz lisnatu salatu.
UTORAK
Kremasta riža uvijek je hit za stolom, a kada joj dodate komadiće piletine, iz tanjura će nestati još brže. Priprema nije komplicirana, a jednom kada ovo jelo skuhate, postoji velika vjerojatnost da ćete mu se poželjeti vratiti.
SRIJEDA
Nema (gotovo) ništa bolje od ručka na žlicu usred radnog tjedna. Baš zato, ove srijede radimo gustu, zasitnu, kremastu juhu s povrćem. Trik je u tome da dio povrća ostavite u komadima, dio blendate u kremastu smjesu, a potom sve zajedno možete poslužiti i uz komadiće tostiranog kruha.
ČETVRTAK
Jedno od jednostavnijih jela kojima se okrećemo kada nam se jede nešto slasno, a nemamo previše vremena je zapečena tjestenina s rajčicom. Kombinaciji dodajte mozzarellu i druge sireve po želji, sve zajedno ubacite u pećnicu, a dok je jelo već skoro gotovo, pripremite i veliku zdjelu sezonske salate.
ZAPEČENA TJESTENINA S RAJČICOM
PETAK
Za ručak petkom donosimo vam osnovni recept za riblje polpete. Osim navedenih sastojaka, u smjesu uvijek možete ubaciti i sitno sjeckani mladi luk, češnjak, ribani đumbir, čak i mrkvu. Bitno je samo da na kraju možete oblikovati lijepe polpete koje će biti jednako ukusne iz pećnice, friteze na vrući zrak i iz ulja.
SUBOTA
Vikendom kada uhvatimo malo više vremena za kuhanje, rado se okrećemo projektima kao što je izrada vlastitih tortilja, a potom ih spajamo s najfinijim punjenjem. Ovog puta na redu su odresci koje kombiniramo s cheddar sirom i radimo najfinije tanke sendviče.
NEDJELJA
Slasno, sočno pečeno pile s pivom odličan je odabir za dobar ručak nedjeljom kada ne želite previše komplicirati. Dobro se slaže s čitavim nizom priloga, od heljde i riže, do mlinaca i krumpira, što je svakako dodatan plus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....