Ovog tjedna kuhamo comfort jela koja na najslasniji način popravljaju kišne jesenske dane. Ponedjeljak smo tako odlučili začiniti brzom, kremastom salatom od tune i avokada za koju je dovoljno tek tostirati kruh i poslužiti kao brzi, hrskavi ručak ili večeru. Nakon toga, u utorak palimo pećnicu i radimo gusti umak od pečenih paprika s tjesteninom, toliko jednostavan da ga je dovoljno tek ubaciti u blender.
Sredinu tjedna rezervirali smo za gusto varivo od kelja i graha sa starim kruhom, a u četvrtak radimo jednostavno, ali toplo i utješno vege jelo - pečenu buču i slanutak s rižom. Buči svakako dodajte i kakve sezonske začine po želji, poput primjerice cimeta i klinčića, kako bi jelo bilo još malo ukusnije.
Riblji petak ovog tjedna odlučili smo začiniti hrskavim lososom i istim takvim batatom iz pećnice, u subotu radimo domaća peciva i mesne okruglice, a u nedjelju se pak bacamo na pripremu slasne pohane i zapečene piletine. Recepte potražite u nastavku!
PONEDJELJAK
KREMASTA TUNA SALATA S AVOKADOM
UTORAK
SRIJEDA
VARIVO S KELJOM, GRAHOM I STARIM KRUHOM
ČETVRTAK
PEČENA BUČA SA SLANUTKOM I RIŽOM
PETAK
SUBOTA
DOMAĆA PECIVA I MESNE OKRUGLICE
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....