Trebat će vam:
4 velika pileća filea
400 g smeđih šampinjona
1 paket širokih rezanaca
50 g maslaca
1 glavica luka
300 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanih listića svježeg peršina
sol i papar
Priprema:
Piletinu narežite na trakice i posolite je. Šampinjone, ako su veliki, narežite na polovice ili četvrtine. Nasjeckajte luk. U tavicu stavite maslac i malo ulja pa na tome prodinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte šampinjone i piletinu, posolite, pa dinstajte dok tekućina od šampinjona ne ispari. U međuvremenu u mnogo slane vode skuhajte tjesteninu i ocijedite je (sačuvajte šalicu škrobne vode). U piletinu sa šampinjonima ulijte vrhnje, promiješajte, dodajte škrobne vode, promiješajte i neka provrije. Potom umiješajte kuhanu tjesteninu i posipajte nasjeckanim peršinom.