BRZO I JEDNOSTAVNO

Kremasta zapečena tjestenina s tunom, mozzarellom, parmezanom, graškom i kukuruzom

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Što kažete na prejednostavnu tjesteninu s tunom? Ubacite u pećnicu i vaš ručak je ubrzo spreman

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 20 minuta
Porcija: 4

tjestenina prema želji
2 mlada luka
100-200 g graška
1 manja konzerva kukuruza
100 g mozzarelle
100 g parmezana
1 veća konzerva tune
100 ml slatkog vrhnja
začini prema želji
sol i papar
ulje
začinsko bilje

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani mladi luk. Dodajte grašak, kukuruz i tunu. Sve zajedno začinite soli i paprom, a zatim dodajte slatko vrhnje. Ubacite i sitno ribani parmezan pa sve dobro pomiješajte s tjesteninom koju ste skuhali do pola. Pospite mozzarellom i ubacite u pećnicu na 220 stupnjeva na 20 minuta. Poslužite toplo, i prije serviranja pospite sitno sjeckanim vlascem, peršinom ili bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 10:21