Kremasti crni rižoto, krema od šafrana i male lignje

 Marko Miščević / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g riže
  • 25 g luka
  • 2 g češnjaka
  • 30 ml bijelog vina
  • 400 ml temeljca
  • maslinovo ulje
  • 150 g parmezana
  • 45 g maslaca
  • 1 žličica sipinog crnila
  • 150 g malih lignji

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema

1. korak
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari pa dodajte crnilo. Zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje.

2. korak
Kad je riža pri kraju, maknite s peći i dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast. Na maslinovu ulju prepržite lignje, dodajte malo soli, curryja, papra i timijana. Servirajte rižoto, a na vrh stavite pržene lignje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 23:31