Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g riže
- 25 g luka
- 2 g češnjaka
- 30 ml bijelog vina
- 400 ml temeljca
- maslinovo ulje
- 150 g parmezana
- 45 g maslaca
- 1 žličica sipinog crnila
- 150 g malih lignji
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari pa dodajte crnilo. Zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje.
2. korak
Kad je riža pri kraju, maknite s peći i dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast. Na maslinovu ulju prepržite lignje, dodajte malo soli, curryja, papra i timijana. Servirajte rižoto, a na vrh stavite pržene lignje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....