Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g riže
- 25 g luka
- 2 g češnjaka
- 30 ml bijelog vina
- 400 ml temeljca
- maslinovo ulje
- 150 g parmezana
- 45 g maslaca
- 250 ml crvenog vina
- 3 g želatine
- 100 g smokava
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari. Zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast.
2. korak
Crveno vino i želatinu prokuhajte, a kad se želatina rastopi, istresite je na ravan pleh i čekajte da se stisne. Na vrh rižota staviti vino, a na vino narezane smokve.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....