Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g riže
- 25 g luka
- 2 g češnjaka
- 30 ml bijelog vina
- 400 ml temeljca
- maslinovo ulje
- 150 g parmezana
- 45 g maslaca
- 150 g šparoga
- 100 g rikole
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari, a zatim zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Kad je riža pri kraju, dodajte sitno sjeckane šparoge, lagano prokuhajte i maknite s peći. Dodajte kockice maslaca i ribani parmezan.
2. korak
Miješaje dok rižoto ne postane kremast. Na maslinovu ulju prepržite vrhove šparoga i začinite. Servirajte rižoto, na vrh stavite pržene šparoge i ukrasite listićima rikole.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....