Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g riže
- 25 g luka
- 2 g češnjaka
- 30 ml bijelog vina
- 400 ml temeljca
- maslinovo ulje
- 150 g parmezana
- 45 g maslaca
- 100 g pecorino sira
- Za kremu:
- 150 g špinata
- 100 g rikule
Priprema
1. korak
U slanoj vodi skuhati špinat i rikolu, a kad su kuhane, odmah ih ohladite da ne izgube boju. Štapnim mikserom napravite finu kremu.
2. korak
Rižoto:
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari, a potom zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Kad je riža pri kraju, dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast. Na kraju umiješajte žlicu kreme od špinata i odmah servirajte. Na vrh rižota stavite tanko rezane listiće pecorina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....