AKO IMATE MALO VIŠE VREMENA

KREMASTO I OSVJEŽAVAJUĆE: Tart s kremom od limuna i borovnicama

 Getty Images/iStockphoto

Sastojci:

240 g glatkog brašna
prstohvat soli
70 g šećera u prahu
140 g maslaca, hladnog narezanog na kockice
1 jaje
1 staklenka kreme od limuna (Lemon Curd)
250 g borovnica

Priprema:

Malo šećera u prahu za posipati Za tijesto pomiješajte brašno, sol i šećer u prahu. Zatim dodajte kockice maslaca i razrađujte prstima ili u mikseru dok ne dobijete teksturu mrvica. Razmutite 1 jaje i dodajte ga u smjesu te miješajte dok ne dobijete tijesto. Tijesto omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 1 sat. Razvaljajte ga na par milimetara debljine i stavite u maslacem namašćen kalup za pite (promjera 26 cm). Tijesto u kalupu ostavite još da odstoji u hladnjaku 15-ak minuta, a zatim ga pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Kad se tijesto malo ohladilo napunite ga kremom od limuna te ostavite da malo odstoji u hladnjaku, a zatim na kremu složite maline i sve zajedno posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 01:30