VOĆNA POSLASTICA

Krenula je sezona slatkih mandarina, najviše ih volimo u ovom sočnom biskvitu

 Porosolka/Getty Images/istockphoto
Ako tražite recept za efektan, ali jednostavan kolač s mandarinama - stanite! Pronašli ste ga...

Trebat će vam:

1 jaje

65 g šećera

60 ml ulja

85 g brašna

pola žličice praška za pečenje

60 ml mlijeka

pola žličice ekstrakta vanilije

6 mandarina

maslac e za premazivanje

1-2 žlice šećera

marmelada (po želji)

Priprema:

U posudu ubacite jaje, kratko miksajte dok se ne zapjeni pa dodajte šećer. Promiješajte te nastavite miksati sve dok se pjenasta smjesa ne udvostruči. Dodajte ulje i ekstrakt vanilije te nastavite miksati. U posudu sa smjesom prosijte brašno i prašak za pecivo kako ne bi bilo grudica i promiješajte špatulom da se djelomično prožmu sastojci. Dodajte mlijeko i nastavite miješati dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Mandarine ogulite i dobro očistite od bijelih žilica te razrežite svaku po sredini na dvije polovice. U posudu za pečenje promjera 20 cm stavite komad maslaca i premažite njime cijelo dno. Posipajte po maslacu šećer. U posudu uredno poslažite mandarine prerezanom stranom prema dolje tako da je popune cijelu. Izlijte smjesu za tijesto preko mandarina. Nekoliko puta udarite posudom po stolu kako bi kroz tijesto izašli mjehurići zraka i kako bi se bolje rasporedilo među mandarinama. Ubacite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 °C na otprilike 40 minuta. Kako biste bili sigurni da je biskvit gotov, zabodite u njega čačkalicu. Ako izađe čista, biskvit je pečen. Sa špatulom rubove kolača odvojite od posude, prekrijte posudu tanjurom i preokrenite je tako da kolač s mandarinama prebacite na tanjur. Po želji poslužite s marmeladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 16:00