![Ilustrativna fotografija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/27/k_36128170_640.jpg)
Za krpice:
150 g pršuta zdjelica rikule mljevena ljuta papričica 1 češanj češnjaka maslinovo ulje |
Za carbonaru:
250 g špageta 80 g pancete jaje parmezan maslac |
![Zagreb, 270217.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je 5 jela; 5 brzih rucaka u radnom tjednu od ponedjeljka do petka.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/6/13/brzi-rucak4-270217.jpg)
Krpice skuhati. Na maslinovu ulju kratko peći narezani pršut, dodati ljutu papričicu, češnjak pa na kraju rikulu, promiješati tek toliko da rikula malo uvene. Dodati krpice i promiješati da se sve spoji. Za carbonaru u tavi rastopiti maslac, peći na tanko narezanu pancetu pa dodati skuhane špagete. Ako je potrebno, dodajte i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Maknite špagete s vatre pa umiješajte umućeno jaje. Pazite da vam se ne "skuha".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....