BRZO I UKUSNO

Krpice s rikulom i pršutom i špageti carbonara

 Berislava Picek / Hanza Media
Nešto od ovoga uvijek imate u hladnjaku!

Za krpice:

150 g pršuta
zdjelica rikule
mljevena ljuta papričica
1 češanj češnjaka
maslinovo ulje

Za carbonaru:

250 g špageta
80 g pancete
jaje
parmezan
maslac

Zagreb, 270217.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je 5 jela; 5 brzih rucaka u radnom tjednu od ponedjeljka do petka. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Krpice skuhati. Na maslinovu ulju kratko peći narezani pršut, dodati ljutu papričicu, češnjak pa na kraju rikulu, promiješati tek toliko da rikula malo uvene. Dodati krpice i promiješati da se sve spoji. Za carbonaru u tavi rastopiti maslac, peći na tanko narezanu pancetu pa dodati skuhane špagete. Ako je potrebno, dodajte i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Maknite špagete s vatre pa umiješajte umućeno jaje. Pazite da vam se ne "skuha".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:19