DOMAĆI KRUH

Kruh od krumpira priprema se jednostavnije nego što zvuči, napravite ga već danas

 Kuvona
Zamijesite tijesto, pustite da se diže, a zatim uživajte u mekanom i prozračnom, još toplom domaćem kruhu

Trebat će vam:

500 grama brašna

1 žličica soli

1 pakiranje suhog kvasca

malo šećera

250 g pirea od krumpira

250 ml vode

20 g rastopljenog maslaca

Priprema:

Krumpir u kori stavite u posoljenu hladnu vodu i kuhajte dok ne omekša, procijedite i pustite da se malo ohladi. Nabodite ga na vilicu i ogulite mu koru. Protisnite kroz pasirku ili prešu, možete ga naribati i na ribež u posudu. Brašno pomiješajte s kvascem, šećerom i soli. Dodajte krumpir, maslac i vodu pa zamijesite podatno tijesto. Ostavite da odmori na sobnoj temperaturi oko sat vremena pa pecite 50 minuta na 170 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:53