Kruh sa svinjskom masti

 Privatna arhiva

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 šnite kruha
  • svinjska mast
  • luk narezan na komadiće
  • češnjak
  • kiseli krastavci
  • mljevena crvena paprika

Priprema

1. korak

Domaći kruh ili pogaču, od raženog ili kukuruznog brašna, namažite svinjskom masti, posolite krupnijom morskom soli i pospite mljevenom crvenom paprikom, slatkom ili ljutom. Papriku možete i pomiješati i dozirati ljutinu ovisno o ukusu.

2. korak

Jedite s lukom, češnjakom, čvarcima, kiselim krastavcima, ukiseljenim zelenim rajčicama ili kiselim paprikama. Ovo je idealna zimska meza koja ne zahtijeva nikakvu pripremu, a paše uz gemišt, pivo ili rakiju. Ako vam svrati društvo, servirajte sve u zdjelicama pa neka si svatko sam maže mast i kombinira je sa začinima i ostalim dodacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:33