NIKAD SLASNIJI

Krumpir napunite gljivama, sirom, slaninom i začinskim biljem pa ih zapecite u pećnici

 Zi3000
Punjeni pa zapečeni krumpiri uvijek su dobar odabir, a ovi punjeni gljivama, sirom i slaninom oduševit će baš svakog tko ih isproba

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 60 + 10 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

5 većih brašnastih krumpira
2 žlice ulja
1 luk
200 g gljiva
150 g gaude ili cheddara
100 g slanine
1-2 žličice origana
papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Operite i osušite krumpire. Vilicom svaki izbodite na nekoliko mjesta. Premažite ih s malo ulja pa stavite na lim prekriven papirom za pečenje. Pecite oko 60 minuta odnosno dok krumpir ne postane mekan kad zabodete vilicu. Vrijeme pečenja ovisi o veličini krumpira. Dok se krumpiri peku u velikoj tavi zagrijte žlicu ulja te pirjajte usitnjeni luk 2-3 minute. Dodajte narezane gljive i kratko ih popržite. Stavite sa strane i u tavu ubacite usitnjenu slaninu. Uz miješanje je kratko pecite da postane hrskava. Kada su krumpiri gotovi, oprezno ih prerežite po dužini i rasporedite na limu. Vilicom malo izgrebite polovice pa posipajte naribanim sirom, dodajte gljive i preprženu slaninu. Pecite još 5-10 minuta dok se sir ne otopi. Posipajte s malo origana i papra te servirajte toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 23:21