PRILOG ILI SAMOSTALNO JELO

Krumpir ovog puta pretvorite u hrskave, slasne popečke, sve sastojke vjerojatno već imate kod kuće

 Lauripatterson/Getty Images
Ovi popečci odlično se slažu uz mesna i riblja jela, a poslužiti ih možete i samostalno, uz koju žlicu dobrog umaka na bazi jogurta

Trebat će vam:

1 kg krumpira

1 luk

2 jaja

2,5 žlice brašna

sol

1 žličica praška za pecivo

papar

ulje za prženje

Priprema:

Krumpir dobro očistite, ogulite pa ga naribajte. Isto napravite i s lukom. Pustite da kratko stoje pa ih ocijedite, a zatim dodajte jaja, brašno, sol, prašak za pecivo i papar. Dobro promiješajte. U tavi zagrijte ulje i kada je dovoljno zagrijano, žlicom stavljajte hrpice smjese. Pustite da se peče sa svake strane 5 minuta, dok ne poprimi boju i krumpir se ne ispeče. Stavite na kuhinjski ubrus, ocijedite od masnoće pa nastavite s pečenjem dok ne potrošite sve sastojke. Poslužite uz umak na bazi grčkog jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 09:37