Trebat će vam:
2 žlice suncokretova ulja sol apar prstohvat mljevene dimljene crvene paprike 400 g svinjskog odreska 2 glavice luka 2 češnja češnjaka par listova sjeckane kadulje 500 ml jabukovače 2 kruške 100 ml vrhnja za kuhanje prepečeni kruh za serviranje |
Priprema:
Svinjske odreske narezati na prutiće i začiniti solju, paprom i mljevenom crvenom dimljenom paprikom te pustiti da odstoje 10 minuta. Dok se meso marinira, luk i češnjak nasjeckati na kockice. U veću posudu staviti suncokretovo ulje i zagrijati, dodati meso te na laganoj vatri ispeći da dobro porumeni. Kad je pečeno, izvaditi na tanjur. Na masnoću gdje se peklo meso staviti luk i lagano ga pirjati dok ne bude staklast, zatim dodati češnjak. Nakon jedne minute vratiti u posudu pečeno meso, zaliti ga jabukovačom i pustiti da lagano krčka dok ne omekša. Nakon 20-ak minuta dodati nasjeckanu kadulju i vrhnje za kuhanje. Na samom kraju dodati na ploške narezanu krušku i kuhati još 10 minuta. Na gril tavi prepeći kruh i poslužiti uz jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....