Za biskvit:
3 jaja
2 žlice smeđeg šećera
1 vanilin šećer
3 žlice brašna
1 žlica kakaa
3 žlice suncokretova ulja
1/2 vrećice praška za pecivo
Za nadjev:
200 g otopljene čokolade
50 ml ruma
2 žlice pekmeza od šipka ili šljiva
Za ukrašavanje:
100 g nasjeckanih pistacija
2 žlice kakaa

Sastojke za biskvit umutite električnom miješalicom, stavite peći u pećnicu na 180 ˚C oko 18 minuta. Ohlađeni biskvit usitnite na što sitnije komade. Dodajte otopljenu čokoladu, pekmez, rum i sve dobro izmiješate u što kompaktniju smjesu. Radi lakšeg oblikovanja smjesu stavite u hladnjak na pola sata. Mjera za oblikovanje kuglica neka vam bude čajna žličica. Rukama formirajte kuglicu i uvaljajte je u nasjeckane pistacije ili kakao.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....