Kuglof od badema i kandiranih trešanja

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 150 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 100 g kandiranih trešanja (ili nekog drugog sušenog voća)
  • 130 g glatkog brašna
  • 125 g šećera
  • 100 g mljevenih badema
  • sok i fino ribana korica pola limuna (nešpricanog)
  • 3 razmućena jaja
  • 1 čajna žlica praška za pecivo

Priprema

1. korak

Mikserom lagano pomiješajte sve sastojke te na kraju umiješajte kandirane trešnje. Smjesu ulijte u prethodno maslacem namazani kalup za kuglof i pecite 50-tak minuta na 180 stupnjeva (s ventilatorom na 160 stupnjeva).

2. korak

Kad je kuglof gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa i posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 22:21