Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 150 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
- 100 g kandiranih trešanja (ili nekog drugog sušenog voća)
- 130 g glatkog brašna
- 125 g šećera
- 100 g mljevenih badema
- sok i fino ribana korica pola limuna (nešpricanog)
- 3 razmućena jaja
- 1 čajna žlica praška za pecivo
Priprema
1. korak
Mikserom lagano pomiješajte sve sastojke te na kraju umiješajte kandirane trešnje. Smjesu ulijte u prethodno maslacem namazani kalup za kuglof i pecite 50-tak minuta na 180 stupnjeva (s ventilatorom na 160 stupnjeva).
2. korak
Kad je kuglof gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa i posipajte šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....