MIRISNE LJEPOTICE

KUHAMO S DUNJAMA: Quiche s dunjama i gorgonzolom

 Berislava Picek / Hanza Media
Za ručak!

Tijesto:

150 glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
pola žličice soli

Nadjev:

250 g sira ricotte ili svježeg kravljeg sira
1-2 žlice kiselog vrhnja
150 g gorgonzole
1 šalica nasjeckane oguljene dunje
1/2 šalice pečene bundeve
sol
papar
1 jaje

Zagreb, 131017.
Jela od dunje slatka i slana; kompot, svinjsko pecenje, slana pita, punjene dunje i kolac s dunjama. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Zamijesite tijesto pa ga stavite u hladnjak na barem dva sata. Za nadjev pomiješajte sir, vrhnje, jaje, pola šalice dunja, pečenu bundevu, sol i papar. Razvaljate tijesto, stavite u željeni oblik za pečenje, s tim da su stranice tijesta povišene. Izlijte nadjev, ravnomjerno ga rasporedite uz pomoć žlice pa rasporedite i ostatak dunje i natrganu gorgonzolu. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 20:50