4 žumanjka 100 g šećera 1 vanilin šećer 150 ml mlijeka 50 ml suncokretova ulja 200 g glatkog brašna prašak za pecivo 4 bjelanjka za snijeg korica jednog limuna 300 g grožđa (može biti pola crnog, pola bijelog) |
Grožđe dobro operite, prerežite na pola i očistite od koštica. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i obje vrste šećera te dobro izmiksajte. Zatim dodajte mlijeko, ulje i koricu od limuna. Maknite mikser sa strane te ručno umiješajte brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjka. Smjesu izlijte u željeni kalup i na kraju posipajte očišćenim polovicama grožđa. Pecite 30 minuta na temperaturi od 180°C. Pečen i ohlađen kolač posipajte šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....