6 pilećih bataka 4 male mrkve glavica češnjaka 2 velike šake grožđa 4 glavice luka srebrenca 600 g krumpira jedna do dvije grančice svježeg ružmarina jedan svježi koromač 200 ml pilećeg temeljca 50 g maslaca sol papar pečena mljevena crvena paprika prstohvat čilija |
Meso začinite sa soli, paprom i mljevenom pečenom crvenom paprikom te ostavite da odstoji pola sata. Na zagrijanu tavu stavite maslac i popržite batke. Dok se batci peku, u lim polako posložite krumpir izrezan na četvrtine, luk na pola i koromač na više komada. Mrkve, ako su manje, mogu biti i cijele, a glavicu češnjaka prerežite na pola i tako je stavite da se peče bez dodatnog čišćenja. Potom dodajte popržene batke, temeljac i svježe natrgani ružmarin. Stavite u zagrijanu pećnicu da se peče oko 45 minuta na 180°C. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....