SOČNE BOBICE

KUHAMO S GROŽĐEM: Piletina s povrćem i grožđem

 Marko Miščević
Nakon što se zasitite svježih sočnih slatkih bobica, iskoristite ih za pripremu slanih jela i deserta!
6 pilećih bataka
4 male mrkve
glavica češnjaka
2 velike šake grožđa
4 glavice luka srebrenca
600 g krumpira
jedna do dvije grančice svježeg ružmarina
jedan svježi koromač
200 ml pilećeg temeljca
50 g maslaca
sol
papar
pečena mljevena crvena paprika
prstohvat čilija

Marko Miščević

Meso začinite sa soli, paprom i mljevenom pečenom crvenom paprikom te ostavite da odstoji pola sata. Na zagrijanu tavu stavite maslac i popržite batke. Dok se batci peku, u lim polako posložite krumpir izrezan na četvrtine, luk na pola i koromač na više komada. Mrkve, ako su manje, mogu biti i cijele, a glavicu češnjaka prerežite na pola i tako je stavite da se peče bez dodatnog čišćenja. Potom dodajte popržene batke, temeljac i svježe natrgani ružmarin. Stavite u zagrijanu pećnicu da se peče oko 45 minuta na 180°C. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 06:05