1 litra povrtnog temeljca 1 list lovora 3 zrna papra 2 zrna pimenta 100 g svježeg hrena 2 žličice gustina 250 ml kiselog vrhnja 1 limun sol i papar 3 tvrdo kuhana jaja 2 grančice svježeg timijana kriške pečene slanine po želji |
Stavite 750 ml povrtnog temeljca u lonac, dodajte lovorov list, zrnca papra i pimenta pa pustite da zavrije. Dodajte svježe naribani hren i ostavite da ponovno zavrije. Smanjite vatru i ostavite juhu da krčka 10 minuta. U zdjeli dobro pomiješajte 2 žličice gustina sa 125 ml kiselog vrhnja i ostatkom povrtnog temeljca pa polako ulijte u lonac uz neprestano miješanje. Kuhajte 3 minute i povremeno promiješajte. Maknite s vatre, a potom uklonite lovorov list i bacite ga. Okus hrena bit će isprva jak, ali će oslabiti. Umiješajte sok jednog limuna i ostatak kiselog vrhnja. Dodajte sol i papar. Juhu u zdjelici ukrasite razrezanim tvrdo kuhanim jajima, listićima timijana i pečenom slaninom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....