Budite ekonomični. Ovaj umak može vam stajati za sutra ili ga možete zamrznuti i ponovno pripremiti kad budete u strci s vremenom. Odlično će prijati uz čašu nekog dobrog syraha ili cabernet sauvignona.
Sastojci:
žlica i pol maslaca 5 režnjeva češnjaka, sjeckanog konzerva i pol pelata (600 g) 1 žličica šećera 300 ml crnog vina 400 g fussila ili neke druge slične tjestenine 2 jušne žlice maslinova ulja oko 200 g telećeg ili junećeg bifteka, tanko narezanog 100 g parmezana, fino ribanog 1 žličica maslinove dušice 2 žličice sitno sjeckanog peršinova lista |
U širokoj tavi zagrijte maslac i na njemu kratko popržite češnjak. Umiješajte pelate i šećer pa blago promiješajte. Dodajte pola vina i, miješajući, kuhajte na laganoj vatri. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina i majčinu dušicu te kuhajte još petnaestak minuta. Tjesteninu skuhajte prema uputama proizvođača. U tavi zagrijte ulje i popržite minutu dvije tanko rezane filee. Ocijeđenu tjesteninu prelijte umakom od vina i pelata, dodajte filee, pospite parmezanom i peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....