Tko je rekao da ne možete večerati čokoladu? Napravite najsočniji kolač s čokoladom i vinom, a vino nemojte preskočiti kad je u pitanju pratnja uz ovu poslasticu. Počastite se decilitrom plavca ili merlota.
Sastojci:
100 g maslaca 250 g šećera 2 burbon vanilin šećer 100 g tamne čokolade 1 jaje 180 ml crnog vina 140 g brašna 30 g kakaa 1 žličica praška za pecivo (poravnana, ne prepuna) prstohvat soli 200 ml slatkog vrhnja (rastopite s 100 g čokoalde) |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°C i obložite kalup po želji papirom za pečenje. Tucite maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenast. Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa je dodajte u maslac i nastavite tući mikserom Potom dodajte i jaje, a nakon nekoliko minuta i crno vino. Rukom umiješajte preostale sastojke, izlijte smjesu u kalup i pecite 35-40 minuta. U slatkom vrhnju rastopite čokoladu i prelijte preko kolača.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....