DOBRA DIEJA

KUHAMO SA SENFOM: Piletina u medenom senfu

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
ZABORAVITE NA DIJON I ESTRAGON: Umjesto toga kušajte ljuti, medeni, kruškin i smokvin senf, koji će vašim jelima dati posve novu dimenziju okusa!

8 kom pilećih bataka
3 jušne žlice medenog senfa
4 jušne žlice soja umaka
1 limun
grančica ružmarina
origano
1 tikvica
800 g mladog krumpira
100 g mini rajčica
100 g mini paprika
majčina dušica
prstohvat soli
papar
suncokretovo ulje

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Oprane i osušene pileće batke stavite u zdjelu, dodajte sol, senf, soja umak, ribanu koricu limuna i sok od pola limuna. Sve dobro promiješajte, dodajte ružmarin i origano pa pokrijte i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Tikvicu operite i narežite na štapiće. Mini rajčice i paprike operite i narežite na polovice, posolite te kratko zapecite na gril tavi. Mladi krumpir operite, narežite, dodajte sol, ulje, nasjeckanu majčinu dušicu i stavite u pleh za pečenje. Mariniranu piletinu stavite pored krumpira, pošpricajte uljem i pecite 30 minuta na 200 °C, dodajte posoljene tikvice i pojačajte na 220 °C. Nakon 8 minuta dodajte zapečenu rajčicu i paprike pa pecite još od 6 do 8 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 09:14