DOBRA DIEJA

KUHAMO SA SENFOM: Šparoge s dresingom od pistacija i ljutog senfa

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
ZABORAVITE NA DIJON I ESTRAGON: Umjesto toga kušajte ljuti, medeni, kruškin i smokvin senf, koji će vašim jelima dati posve novu dimenziju okusa!

500 g zelenih šparoga
200 g mikrozelenja ili mladog baby špinata, rukole i matovilca
50 ml maslinova ulja
1 limun
2 žlice ljutog senfa
40 g lagano prženih i grubo usitnjenih pistacija
sol
papar
50 ml vode

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Šparogama ogulite donji dio ako su debele, prokuhajte ih dvije-tri minute u slanoj vodi uz dodatak malo šećera pa ih odmah naglo ohladite u ledenoj vodi. Mikrozelenje operite i dobro ocijedite. U zdjeli pomiješajte senf, limunov sok, maslinovo ulje, pistacije, sol, papar i oko 50 ml vode. Dodaje šparoge i marinirajte ih pola sata. Poslužite na pripremljenoj salati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:15