7 jela za 7 dana

Kuhamo ukusno varivo, pečemo krilca koja brzo nestaju sa stola i pravimo klasik na kojem su mnogi odrasli

Donosimo vam recepte koji bi vam mogli olakšati ovaj tjedan barem kad je u pitanju vječno pitanje - što skuhati!?

Jesen napokon dolazi do izražaja u svoj svojoj raskoši, stoga će nam se ovog tjedna na meniju, između ostalih, naći i jela od cikle, krumpira te kiselog kupusa. No, tu su i kobasice, pileća krilca i riba kojoj mnogi ne mogu odoljeti. Ako vam je, dakle, nedostajalo inspiracije što kuhati narednih tjedan dana, imamo slasne ideje, a mnoge među njima neće vam oduzeti puno vremena, a uživat ćete u svakom zalogaju.

PONEDJELJAK

PIKANTNA PILEĆA KRILCA SA SWEET CHILLI UMAKOM

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto

Ovako pripremljenih pilećih krilca teško se zasititi, pa nerijetko vrlo brzo planu sa stola! Najbolji dio ovog recepta je što se meso peče u pećnici, pa ne morate stajati uz tavu i brinuti tko će poslije očistiti kuhinju.

Recept potražite ovdje.

UTORAK

ŠPAGETI AGLIO E OLIO

image
Bhofack2/Getty Images

Jela s tjesteninom uvijek su dobra opcija za dane kad nemamo puno vremena, a želimo jesti fino. Ovaj klasik talijanske kuhinje jednostavan je, a ukusan ručak gotov za manje od 20 minuta, a ako ga još niste kušali, sad je pravo vrijeme.

Recept potražite ovdje.

SRIJEDA

BORŠČ

image
Serhii Khrystenko/Getty Images

Ako želite pojesti kuhano jelo, isprobajte ovaj tradicionalni recept za varivo predivne boje. Boršč ili gusta juha koja se pravi od cikle, jelo je posebne arome i idealno za ovo doba godine te simbol ukrajinske kuhinje.

Recept potražite ovdje, a više o ukrajinskoj kuhinji možete doznati i u našoj priči.

ČETVRTAK

KOBASICE S DINSTANIM KUPUSOM

image
Magone/Getty Images/istockphoto

Kolinje je pred vratima, no neka vas to ne spriječi da već sada uživate u jelu na kojemu su odrasle generacije. Kobasice s kiselim kupusom svakako su jedno od njih, uostalom ne kaže se bez razloga da je to simbol domaće zimske kuhinje.

Recept potražite ovdje.

PETAK

PEČENI LOSOS S KREMASTIM UMAKOM OD GLJIVA I ŠPINATA

image
Oksanakiian/Getty Images

Ako volite losos, tada ćete ovo jelo obožavati, a gotovo je već za pola sata. Klasični losos steak podignite na novu razinu uz prilog koji ćete uz njega poslužiti.

Recept potražite ovdje.

SUBOTA

PUNJENI KRUMPIR SA SIROM I SLANINOM

image
Nadezhda_nesterova/Getty Images

Mnoge generacije odrasle su na inačici ovog jela od krumpira. Dokaz je ovo da ne morate imati skupe sastojke i recept komplicirane pripreme da biste se dobro najeli i uživali u svakom zalogaju.

Recept potražite ovdje.

NEDJELJA

PUNJENE SVINJSKE ROLICE

image
Noirchocolate/Getty Images/istockphoto

Ako vam je dosta suhe svinjetine, pripremite je na ovaj način. Naime, tajna ovog recepta je u punjenju, koje će čak i krtom svinjskom mesu dati posebno dobar okus i mekšu teksturu.

Recept potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 12:37