Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg janjetine
- 650 g svježeg kupusa
- 250 g krumpira
- 250 g mrkve
- 125 g svježe rajčice
- 125 g korijena celera
- 125 g luka
- peršinov list
- sol, papar
Priprema
1. korak
Stavite kuhati janjetinu u komadu. Dodajte mrkvu, celer i peršin narezane na štapiće i začine te kuhajte dok ne bude napola gotovo.
2. korak
Dodajte krumpir, rajčicu i luk, kupus narezan na krupnije komade i skuhajte do kraja.
3. korak
Začinite po potrebi. Kad je janjetina kuhana, izvadite je i narežite na manje komade te vratite u posudu.
4. korak
Savjet: Energetska vrijednost janjećeg mesa je oko 230 kcal na 100 grama. Bjelančevine iz janjetine imaju visoku prehrambenu vrijednost, kao i ostale bjelančevine životinjskog podrijetla. One sadrže optimalnu količinu osnovnih i esencijalnih aminokiselina neophodnih za procese obnavljanja i sinteze svih stanica organizma. Bjelančevine iz janjećeg mesa kakvoćom i količinom su ispred teletine i piletine. Janjetina je lakše probavljiva te sadrži relativno malo masnoća. Kuhana janjetina ima i manje kolesterola nego piletina ili pureći batak, a čak oko 70 posto masnoća u janjetini čine jednostruko ili višestruko nezasićene masne kiseline povoljne za zdravlje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....