RECEPT DANA

Kupili ste previše mandarina? Nema problema, napravite ovu sočnu čokoladnu roladu

 Mario Kučera
Pripremite čokoladno tijesto, dodajte gustu kremu i mandarine pa sve zajedno zarolajte i pospite bademima

Kada nam je pripremila ovu roladu, Slavica Šagolj nam je rekla i kako je svjesna činjenice da mnogi mandarine ne vole ubacivati u kolače zbog njihove kiselosti, no kada se oblože slatkim i laganim omotačem od biskvita i finom kremom, dodala je, pokleknut će i najveći skeptici. Upravo zato, u nastavku vam ostavljamo recept za čokoladnu roladu s jednostavnom kremom, bademima i cijelim mandarinama kojom ćemo i sami zasladiti hladni jesenski vikend pred nama.

Za tijesto će vam trebati:

4 jaja
4 žlice šećera
5 žlica glatkog brašna
2 žlice mlake vode
pola praška za pecivo
korica jednog limuna
1 žlica kakaa

Za kremu:

500 ml mlijeka
100 g šećera
2 vanilin šećera
4 žlice glatkog brašna
1 žlica na vrh gustina
100 g maslaca
sok jednog limuna

Za punjenje:

6-8 manjih mandarina

Za dekoriranje:

100 g tostiranih badema

Priprema:

U posudu za miksanje stavite jaja i šećer pa dobro izmiješajte. Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao te ih ručno umiješajte. Na samom kraju dodajte koricu jednog limuna. Stavite u oblik za pečenje dimenzija 25 x 40 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit odmah zarolajte i pustite da se dobro ohladi. Dok se biskvit hladi, skuhajte kremu. U posudu stavite mlijeko i obje vrste šećera pa promiješajte. Dodajte brašno i gustin i dobro izmiješajte pjenjačom da uklonite moguće grudice. Posudu stavite na vatru i skuhajte kremu uz neprestano miješanje. U ohlađenu kremu dodajte omekšali i razrađeni maslac te sok limuna. Ohlađeni biskvit lagano odmotajte, namažite kremom, uz rub posložite mandarine i sve pažljivo zamotajte. Kolač i s vanjske strane namažite kremom pa pospite tostiranim listićima badema. Ohladite ga prije serviranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 19:38