Trebat će vam:
5-6 domaći nešpricanih naranči
Za sirup:
100 g šećera
50 ml vode
2 žlice meda
3 - 4 manje grančice ružmarina
sok i korica jedne naranče
Za biskvit:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica jedne naranče
Priprema:
U plitku posudu za kuhanje stavite sve sastojke za sirup. Zagrijte. Dodajte na kolute narezanu naranču, uronite u sirup i kuhajte oko pet minuta. Maknite s vatre i pustite da naranče stoje u sirupu dok ne pripremite smjesu za biskvit. Razdvojite jaja na bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. U drugoj posudi miksajte žumanjke s obje vrste šećera. Kada se šećer otopi, dodajte ulje, mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Ručno umiješajte koricu naranče i snijeg od bjelanjaka. Tavu obložite papirom za pečenje. Na dno posložite aromatizirane kolutiće naranče. Na posložene naranče izlijte smjesu za biskvit. Stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Izvadite tavu iz pećnice i pustite da se kolač malo ohladi. Kolač izvadite iz tave i stavite na tanjur tako da je biskvit s donje strane, a naranče gore. Pečeni kolač po vrhu premažite preostalim sirupom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....