Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 pileća karabatka
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica
- 2-3 šparoge iz salamure
- 1 žličica crvenog papra
- žličica kima
- 2 šalice kus-kusa
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
1. korak
Odkoštite karabatke i maknite im kožu. Meso narežite na kockice. Nasjeckajte luk. Očistite paprike i narežite ih na veće kockice. Ogulite mrkvu i narežite je na komade. Tivicu operite i narežite na komade. Na maslinovu ulju malo popržite luk, dodajte meso, dinstajte desetak minuta pa dodajte povrće. Dinstajte dok ne omekša. Začinite solju, paprom i kimom.
2. korak
U zasebnoj posudi u slanoj vodi skuhajte kus-kus. Potom ga procijedite i isperite pod mlazom hlade vode. Kus-kus pomiješajte s piletinom i povrćem, posolite, posipajte crvenim paprom i posipajte sjeckanim origanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....