Kus-kus s povrćem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2 veća luka
  • 1 veća rajčica
  • 1 paprika babura
  • 1 tikvica
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 šalica kus-kusa
  • 1 i pol šalica povrtnog temeljca
  • 1 vezica nasjeckanog peršina
  • 1 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Luk što više usitnite, a rajčicu, tikvicu i papriku narežite na jednake komade. Na maslinovu ulju na laganoj vatri prepržite luk dok malo ne omekša.

2. korak

Dodajte papriku, rajčicu i tikvicu i pustite da se pirjaju. Kad povrće omekša, ubacite sitno nasjeckani češnjak te posolite i popaprite, a nakon nekoliko minuta dodajte i povrtni temeljac. »im temeljac zavrije, dodajte kus-kus.

3. korak

Miješajte s vremena na vrijeme na laganoj vatri. Kada kus-kus postane mekan, ubacite svježe začinsko bilje koje ste usitnili i promiješajte.

4. korak

Za kraj kapnite nekoliko kapi maslinova ulja i poslužite odmah uz zelenu salatu ili matovilac. Ukrasite cijelim listovima svježeg bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2025 18:22