Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2 veća luka
- 1 veća rajčica
- 1 paprika babura
- 1 tikvica
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 šalica kus-kusa
- 1 i pol šalica povrtnog temeljca
- 1 vezica nasjeckanog peršina
- 1 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
- sol, papar
Priprema
1. korak
Luk što više usitnite, a rajčicu, tikvicu i papriku narežite na jednake komade. Na maslinovu ulju na laganoj vatri prepržite luk dok malo ne omekša.
2. korak
Dodajte papriku, rajčicu i tikvicu i pustite da se pirjaju. Kad povrće omekša, ubacite sitno nasjeckani češnjak te posolite i popaprite, a nakon nekoliko minuta dodajte i povrtni temeljac. »im temeljac zavrije, dodajte kus-kus.
3. korak
Miješajte s vremena na vrijeme na laganoj vatri. Kada kus-kus postane mekan, ubacite svježe začinsko bilje koje ste usitnili i promiješajte.
4. korak
Za kraj kapnite nekoliko kapi maslinova ulja i poslužite odmah uz zelenu salatu ili matovilac. Ukrasite cijelim listovima svježeg bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....